FAKTURERING

Har ni gjort eller vill ni utföra ett avlönat arbete men har inte hunnit starta företag?
Har ni potentiella underleverantörer som inte har något registrerat företag?
Är ni av någon anledning förhindrad att starta företag men vill leverera produkter eller tjänster?

Ni har världens idé och vill snabbt komma igång att leverera er produkt eller tjänst. Men det där krångliga och omständiga med att öppna ett företag har ni inte haft tid att ta tag i. Genom en tillfällig anställning kan vi fakturera åt er och istället betala ut lön till er eller er underleverantör.

Så här går det till:

Du avtalar med din kund omfattningen av det du vill sälja och din ersättning.  Du meddelar också din kund att fakturering kommer att ske från Harpans Fakturering AB. Du meddelar oss hur mycket som ska faktureras till din kund samt fyller i övrig information i nedan formulär. Vi meddelar dig slutligen hur mycket som blir kvar till din nettolön efter skatter och avgifter.
Harpans Fakturering AB skickar sedan fakturan till din kund. Genom att vi skickar fakturan för dig uppstår en temporär anställning av dig hos Harpans Fakturering AB som gäller för det belopp fakturan avser. Din anställning gäller för den tid det arbete du utför och den tidsperiod som fakturan avser.
Harpans Fakturering AB har normalt tio dagars betalningsfrist för fakturor och i de flesta fall betalas din lön ut samma dag eller senast dagen efter fakturan betalats av din kund. Från fall till fall kan vi betala ut din lön innan fakturan är betald.

Kostnad

Från din faktura drar vi 4% i provision för hanteringen, dock lägst 400 kr. Utöver detta drar vi 44% i skatter och sociala avgifter till skattemyndigheten om du är under 65 år, eller 37% om du är över 65 år. Du får alltså 52% av fakturabeloppet inbetalt på ditt konto om du är under 65 år och 59% om du är över 65 år.

Exempel

Antag att du utför ett arbete under en period och vill fakturera 10.000 kr till din kund. Med 52% kvar får du alltså 5200 kr på ditt konto när fakturan är betald.

Fakturabelopp:               10 000 kr

Harpans provision:              400 kr

Skatt & sociala avgifter:    4 400 kr

______________________

Till ditt konto:                     5 200 kr

Formulärer

Kontakta oss om ni har frågor eller vill registrera er. Har ni redan utfört ett arbete kan ni fylla nedan formulär så kontaktar vi er snarast möjligt.

Formulär för tjänster
Formulär för produkter